Een andere bestuursstijl vraagt eerder aandacht!

PSvergaderenwoensdag 11 november 2015

De ChristenUnie is voorstander van een meer open coöperatieve bestuursstijl. Die stijl is een voorwaarde om als overheid goed te kunnen acteren in netwerksamenleving, waar oude verbanden veel minder vanzelfsprekend zijn. Burgers en bedrijven kiezen andere netwerken dan van koepels en organisaties. Een nieuwe bestuursstijl vraagt om andere interactie. Ook van GS, PS en de ambtelijke organisatie. Die cultuuromslag maken we niet door het op te schrijven in een coalitieakkoord. Het is gezamenlijke opgave en zoektocht naar de juiste vormen. De ChristenUnie is blij met de initiatieven op dat punt.

Er wordt nog gezocht naar de goede vorm en uitgangspunten in het proces van vernieuwing. Een minisymposium over de bestuurlijke stijl zou ons daarbij kunnen helpen. Doel: verkrijgen van gezamenlijkheid in aanpak is beter dan voortdurend over het proces van mening te verschillen. Dat komt het politiek-inhoudelijke debat ten goede.

In oktober 2016 komt het college met haar visie op het openbaar bestuur (ander thema). De ChristenUnie vindt het van belang om eerder in 2016 met het college over de contouren van dat visie document inventariseren van gedachten te wisselen. dat past bij die participatieve bestuursstijl. Daar verwacht de ChristenUnie van het college eerder in het jaar overleg met PS.

« Terug

Archief > 2015 > november

Geen berichten gevonden