Groenbauwe diensten verdienen doorgang!

groenblauwediensten_natuurwoensdag 11 november 2015

Overijssel kent veelzijdige landschappen. We investeren veel in de natuur. Desondanks staat de kwaliteit van het landschap. De biodiversiteit onder druk. Voor die biodiversiteit vragen we aandacht? Met groenblauwe diensten hebben de afgelopen jaren het beheer en onderhoud vorm gegeven. Vanwege de kosten wordt dat niet zo voortgezet. Er is de ChristenUnie veel aangelegen om de inzet op de groenblauw dienst te behouden.

Groenblauwe diensten zijn maatschappelijke diensten die grondeigenaren leveren aan de maatschappij. Denk aan het aanleggen, beheren en onderhouden van landschapselementen op hun gronden, waarmee een fraai landschap ontstaat.

De ChristenUnie vraagt aan het Collega welke ruimte zij ziet en of zij bereid om nieuwe innovatieve voorstellen te ontwikkelen, waarbij ook agrarische collectieven een rol kunnen spelen?  Het gaat om nieuwe strategieën om natuur en landschap veelzijdig en divers te behouden. De ChristenUnie gaat graag met u de uitdaging aan om in de komende periode naar nieuwe wegen te zoeken.

We zien ook graag meer inzet op de klimaat actieve stad, bijvoorbeeld in het kader van agenda stad? Is het college bereid dit onderdeel in het beleid op te nemen?

In de nieuw omgevingsvisie komt de positie van de streekcentra niet meer voor. Hardenberg en Steenwijkerland hebben wel hun beleidsvisie daarop afgestemd. De ChristenUniet wil niet dat zij daardoor in de beleidsuitvoering worden belemmerd door deze afwaardering.

De inzet voor schoon en voldoende drinkwater is helder. Bijzonder aandacht vragen wij voor medicijnresten in het water. Dat vraagt meer aandacht? Er lopen enkele pilots van waterschappen. Kan het college in overleg met waterschappen het verwijderen van medicijnresten uit het water een nieuwe impuls te geven?

« Terug

Archief > 2015 > november

Geen berichten gevonden