ChristenUnie stelt vragen bij aanpak verkeersveiligheid Beerze.

Alwin te Rietstap.jpgdonderdag 18 juni 2015

Er is al veel inspanning geleverd om meer veiligheid op de N36 en met name de kruising bij Beerze te krijgen. Het Rijk is van plan om daar verkeerslichten te plaatsen. Zowel door de gemeenten aan de N36, als vanuit de provincies is er op aangedrongen te koersen op een toekomstbestendige oplossing d.m.v een ongelijkvloerse kruising. Rijkswaterstaat beschouwt de oplossing met verkeerslichten ook als tijdelijk, maar heeft niet meer middelen. De ChristenUnie heeft begrepen dat de vrij binnenkort zal worden aanbesteed, aldus Alwin te Rietstap, ChristenUnie Statenlid . “Eerder hebben we gepleit voor nader overleg met gemeenten en provincie om het geld voor de verkeerslichten te besparen en met de regio bijv. door voor financiering te komen tot een definitieve oplossing” vervolgt te Rietstap.

De ChristenUnie  heeft  vernomen dat de verkeersdruk op deze weg sterk is toegenomen, wat ook bijdraagt aan de conclusie dat het regionale belang van deze weg groot is. De ChristenUnie heeft ook gevraagd of er ongelijkvloerse alternatieven zijn onderzocht en of deze bespreekbaar zijn om de veiligheid te verbeteren en doorstroming te waarborgen, waarbij recht wordt gedaan aan de wensen van o.a. de gemeenten?  Daar blijkt echter onvoldoende geld voor beschikbaar.

Het collega heeft , op verzoek van de ChristenUnie, toegezegd  te blijven aandringen bij het rijk op een structurele oplossing op termijn.

De ChristenUnie wil de discussie over structurele aanpassingen opnieuw nadrukkelijk blijven volgen. De verkeersveiligheid op de N36 is zorgelijk en vraagt om een goede maatregelen die de weg veiliger maken, aldus Alwin te Rietstap, Statenlid namens de ChristenUnie.

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden