ChristenUnie wil overlegplatform over kerkelijk erfgoed

kerkje aberfoylemaandag 09 maart 2015

De ChristenUnie Overijssel wil dat er een vast platform tussen de kerken en provincie komt over de toekomst van het kerkelijk erfgoed.

Het kerkelijk erfgoed vraagt in toenemende mate aandacht, omdat kerkgebouwen worden afgestoten en leegstaan. Het gaat om vaak om bepalende gebouwen in allerlei plaatsen en steden. “De toekomst van die gebouwen vraagt meer aandacht in het kader van erfgoed en monumenten”, zo laat lijsttrekker Jan Westert weten.

De ChristenUnie Overijssel wil dat er een vast platform komt tussen de provincie de kerken, waar de ontwikkelingen rond het kerkelijk erfgoed worden geïnventariseerd en besproken. De ChristenUnie ziet het Platform Kerken in Overijssel daarvoor de aangewezen partner. Het is nodig om met elkaar nadere afspraken te maken over leegstand en hergebruik van kerkgebouwen. Bovendien hebben veel gebouwen aandacht nodig als het gaat om onderhoud.  Ook in termen van werkgelegenheid kan de provincie daar een stimulerende rol spelen. Hij wil dat er beter zicht komt op de ontwikkelingen en dat de provinciale overheid zich bewust is van het belang om daar samen met gemeenten gericht aandacht aan te schenken.

In de komende periode zou het platform de knelpunten rond kerkgebouwen en hun toekomst moeten inventariseren en beleid met het oog op de toekomst moeten uitzetten.  De ChristenUnie is van plan om in de komende periode het kerkelijk erfgoed beter op de Overijsselse kaart te zetten.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden