ChristenUnie wil besluit voor robuust en toekomstvast uitvoeren Knooppunt Varsen op de agenda houden!

Martha van Abbema.jpgdonderdag 19 februari 2015

Tijdens de laatste vergadering van de Provinciale Staten Overijssel heeft de ChristenUnie de N340 hebben laten agenderen. De reden daarvoor is dat Hardenberg en Ommen geluiden kwamen dat de voorgestelde provinciale voorkeursvariant voor knooppunt Varsen wel voldoet aan de minimale eisen, maar niet robuust en toekomstvast genoeg is om voldoende doorstroming en dus ook veiligheid te creëren.

Volgens de ChristenUnie is bijstelling van de plannen dan ook noodzakelijk. “Het de vraag of de staten zich bij de heroverweging van de N340 wel voldoende gerealiseerd hebben dat ombuiging van een plan veel extra kosten met zich mee brengt Ik vraag mij af of we wel uitkomen met het budget om de doelen te halen die we met de herinrichting van deze weg voor ogen hadden.”Aldus Martha van Abbema, Statenlid voor de ChristenUnie.

De ChristenUnie denkt dat er meer geld nodig is om knelpunten in Nieuwleusen, Drogteropslagen en Varsen goed op te lossen. Knooppunt Varsen is een cruciaal punt in de route N36 en N340 naar Zwolle. ‘Dit moet goed geregeld worden om niet in de nabije toekomst weer een nieuw knelpunt te krijgen.” Aldus Abbema.  De door de ChristenUnie aangekondigde motie kon in de commissie niet op voldoende draagvlak rekenen. “Dat is ook nog wel enigzins begrijpelijk omdat er nog geen inhoudelijke stukken aan ten grondslag liggen.”vervolgd Abbema haar betoog.

Om het punt toch op de agenda te houden heeft de ChristenUnie een motie gemaakt om de verdere verbetering van knooppunt Varsen op te nemen in het zogenoemde Optimalisatiepakket. Dit zijn de aanpassingen waar nu nog geen geld voor is, maar waar  mogelijk vanuit aanbestedingsvoordeel  wel geld voor vrij gemaakt kan worden. Het aanhouden van de motie is een strategische zet waardoor hij later nog in stemming kan worden gebracht.  Abbema”Het signaal is afgegeven dat er meer geld nodig is, nu het draagvlak nog.”

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden