ChristenUnie start campagne in bouwstad Rijssen

Persbericht aftrap campagne in Rijssen foto1vrijdag 30 januari 2015

De ChristenUnie startte de provinciale campagne in Rijssen. Lijstrekker Jan Westert zaagde er lustig op los met de jonge bouwvakkers en CU-mensen bij het Bouwgilde in Rijssen. Daarna vond de officiële campagnestart plaats in een bomvolle zaal van het Parkgebouw. Enthousiaste CU-mensen werden toegesproken door Tweede Kamerlid Gert Jan Segers en lijsttrekker Jan Westert. De ChristenUnie koos voor Rijssen al start van de campagne vanwege de nadruk in deze stad op bouwen, vakmanschap en doen. Dat is ook wat de ChristenUnie inspireert.

De ChristenUnie was diep onder de indruk van het bezoek aan het Bouwgilde, waar ondernemers, het vmbo van Reggestijn en het mbo-onderwijs door het ROC van Twente de handen ineen hebben geslagen en met een geweldig integraal onderwijsconcept werken aan de toekomst voor jonge werkers in de bouwsector. De ChristenUnie ondersteunt de wens van het Bouwgilde om de onderwijslijn verder vorm te geven en uit te bouwen naar het HBO. De toenemende innovatie vraagt om sterkere doorgaande leerlijnen. Jan Westert gaf aan, dat hij een dergelijk thema urgent en belangrijk vindt en dat het door de provincie ingebracht moet worden in het MBO-platform.

Bouwinnovatie

Bij de suggestie van de Rijssense ondernemers om de bouw ook tot Overijsselse topsector te maken, vroeg de ChristenUnie-lijsttrekker zich af, of dat de beste route zou zijn. Het is duidelijk dat de bouw moet innoveren en dat de focus moet liggen op innovatiekracht. Dat is belangrijker dan wel of geen topsector zijn. Bouwstad Rijssen kan bij uitstek het Overijsselse centrum van bouwinnovatie zijn. Bij initiatieven op dat terrein vindt Rijssen de ChristenUnie aan haar zijde.

Regionale centra

In zijn toespraak ter gelegenheid van de aftrap van de campagne refereerde Westert aan de belangrijke rol van regionale centra als Rijssen voor de kracht van de provincie. ‘We moeten niet aan die centra voorbij kijken, maar ze veel beter agenderen.’

Dodenweg

Op de campagneaftrap werd de titel van het verkiezingsprogramma toegelicht Naast mensen staan. Die titel typeert de lijn van de ChristenUnie. Ieder mens telt. De partij wil zich ook bij de harde provinciale thema’s, zoals de infrastructuur daar rekenschap van geven. Zo noemde Westert het onbegrijpelijk dat het verbeteren van een ‘dodenweg’ als de N36 zo weinig prioriteit heeft op de rijk agenda.  De ChristenUnie wil dat de provincie het Rijk tot snellere actie aanspoort. Ieder dodelijk ongeval is teveel en het gaat niet aan om daar bureaucratisch op te blijven reageren.

Segers

De campagnemeeting werd afgesloten met kamerlid Gert Jan Segers. Hij stond stil bij de vrede voor de stad, zoals dat in de Bijbel wordt benoemd. Segers is woordvoerder van de ChristenUnie op het terrein van rechtstaat en veiligheid. Hij heeft jarenlang in Egypte gewoond en geld als islam-kenner bij uitstek in de ChristenUnie. De bijna-wethouder, Bert Tijhoff, presenteerde aan de Rijssense achterban tenslotte de toptien van de lijst van de ChristenUnie. Verder staat op de lijst staat de bijna-oud wethouder, Ben Wolterink als kandidaat uit Rijssen.



« Terug

Archief > 2015 > januari

Geen berichten gevonden