OMMEN SAMEN STERK

Marjan van der Bentwoensdag 22 oktober 2014

Ruim 100! mensen waren naar het Gemeentehuis in Ommen gekomen om de presentatie van het rapport van de werkgroep “RondkOmmen” bij te wonen. Statenlid Marjan van der Bent was ook aanwezig. De werkgroep heeft de afgelopen maanden geïnventariseerd welke uitdagingen Ommenaren tegen komen als ze van een kleine beurs moeten rondkomen. De werkgroep bestond uit ervaringsdeskundigen: mensen die zelf om uiteenlopende redenen met weinig geld moeten rondkomen. Door ziekte, ontslag, echtscheiding, verslaving, huurachterstand of schuldenproblematiek kan iemand te maken krijgen met een grote terugval in het inkomen.

Wat Marjan van der Bent persoonlijk heeft geraakt is hoe snel iemand in de problemen kan komen, vooral als er een combinatie van factoren aan de orde is. En ook hoeveel moeite het kost om een negatieve spiraal te doorbreken. Dan wordt er veel van iemand gevraagd, hoe zijn of haar achtergrond ook is.

De werkgroep heeft (met ondersteuning van bureau Radar Advies) het project zelf opgezet en uitgevoerd. Ook de presentatie van deze avond werd door henzelf gedaan. Daarmee kreeg deze avond zijn eigen karakter: geen ambtelijke presentatie over schuldhulpverlening of voorwaarden voor bijzondere bijstand. Integendeel, met filmpjes, gedichten en verhalen bracht de werkgroep hun eigen, soms schrijnende, situatie dichtbij de toehoorders. “De schaamte voorbij”, noemde iemand het.

Voor de deelnemers aan de werkgroep was dit project een enorme stimulans om anders met hun situatie om te gaan en verantwoordelijkheid te nemen. Dat past binnen de “Eigen Kracht Aanpak” die op initiatief van de ChristenUnie in Overijssel breed wordt uitgedragen. Ook het project RondkOmmen is hieruit gefinancierd.

« Terug

Archief > 2014 > oktober

Geen berichten gevonden