Luchthaven wel of niet!

luchthaven twente-2woensdag 28 mei 2014

De ChristenUnie was geen voorstander van de luchthaven in Twente maar heeft zich daarmee verzoend nadat democratisch een besluit was genomen. De plannen zijn destijds door de Provinciale Staten ingekaderd. Er zijn voorwaarden gesteld. De ChristenUnie constateert dat de huidige plannen niet meer vallen binnen deze kaders. Bovendien constateren wij dat het vertrouwen in het perspectief van een commerciële burgerluchthaven afbrokkelt.

Dat vraagt om  bezinning.

De balans moet worden opgemaakt aan de hand van scenario’s. De ChristenUnie ziet die scenario’s in de vorm van een tweetrapsraket. Eerst dienen de scenario’s wel of geen luchthaven in beeld te worden gebracht. Wat zijn de consequenties, dilemma’s en kosten bij stoppen of doorgaan.  Afhankelijk van de uitkomst van dat debat, is aan de orde hoe dan verder. Er ligt een maatschappelijke opgave voor een gebiedsontwikkeling, voor werkgelegenheid etc!

De luchthaven is een klein, maar wel zeer opvallend element in een grotere gebiedsontwikkeling. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er terughoudendheid is ten aanzien van luchthaven, maar dat dit geen embargo wordt op de verdere gebiedsontwikkeling.

« Terug

Archief > 2014 > mei

Geen berichten gevonden