CU stelt schriftelijke vragen over jonge landbouwersregeling

koeiendinsdag 12 november 2013

De ChristenUnie is van mening dat er voor jonge boeren en tuinders een sterke regeling moet zijn die hun ambities ondersteunt zodat zij toekomst hebben in Nederland. Statenlid Marjan van der Bent heeft daarom vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten in Overijssel.

Zij wil weten welke bijdragen de provincie Overijssel heeft verstrekt in het kader van de Jonge Landbouwregeling sinds 2005. In 2005 is de regeling bij motie van de ChristenUnie ingesteld. 

Uit berichten in de media en contacten met de NAJK heeft de ChristenUnie begrepen dat de landelijke en provinciale regeling afloopt. In de toekomst worden de provincies verantwoordelijk voor dit beleid. Binnen het IPO wordt daarover overleg gevoerd met het rijk. Marjan van der bent wil van het Overijssels college weten of zij het belang van voortzetting van de regeling voor jonge landbouwers delen? En of het college bereid is in IPO-verband zich sterk te maken voor het in standhouden van de middelen voor jonge boeren via een uniforme landelijke regeling.

Als er niet een landelijke regeling blijft wil de ChristenUnie weten wat de financiële consequenties voor Overijssel zullen zijn. Marjan van den Bent wil dat er geïnvesteerd wordt in een duurzame en innovatieve agrarische sector. Een goede regeling voor jonge boeren kan daar positief aan bijdragen.

« Terug

Archief > 2013 > november

Geen berichten gevonden