ChristenUnie pleit voor lectoraat grensoverschrijdende samenwerking

europa.jpgwoensdag 16 januari 2013

De fractie van de ChristenUnie steunt het initiatiefvoorstel Antuma-Pieper over Europa en grensoverschrijdende samenwerking.  Fractievoorzitter Jan Westert maakt de indieners de complimenten met het hun voorstel. Hij gaf aan dat de ChristenUnie graag zitting zal nemen in de werkgroep Grensoverschrijdende samenwerking, omdat Overijssel minder met de rug naar het oosten moet staan. Westert wees ook nog op het amendement van Martha van Abbema in de Statenvergadering van december 2012, Zij bepleitte daar een meer structurele aandacht voor voorstellen, die ook met grensoverschrijdende samenwerking en Europa te maken hebben.

De ChristenUnie is het eens met het initiatief om provinciale staten daar sterker bij te betrekken. De fractie vindt het ook van belang dat GS daar stevig op inzet. De fractie vindt dat er een bestuurlijke stuurgroep moet komen die sleurt aan de samenwerking rond de oost grens met Duitsland.

De ChristenUnie overweegt ook nog met een motie te komen waarin een lectoraat wordt ingesteld, die gericht met samenwerking aan de slag gaat.

Ten aanzien van de samenwerking in de regio wil de ChristenUnie ook dat we in Brussel steviger vertegenwoordigd zijn. De lobbycapaciteit  kan worden versterkt, zo is de opvatting van de ChristenUnie in Overijssel. Zij deelt de visie van D66 over het belang daarvan.

« Terug

Archief > 2013 > januari

Geen berichten gevonden