ChristenUnie voor breedband

westert_0781zaterdag 22 september 2012

De ChristenUnie is voorstander van een brede uitrol van breedband in Overijssel. De fractie wil het voorstel van Gedeputeerde Staten steunen om € 100.000 beschikbaar te stellen om verdere plannen te maken. Wel heeft de fractie van de ChristenUnie gevraagd om de plannen voor breedband in de witte gebieden en bedrijventerreinen los te koppelen van de plannen voor innovatie in nieuwe diensten. Het programmaplan voor diensten wil de fractie afzonderlijk kunnen beoordelen.

Bij breedband streeft de fractie naar een brede aanpak, waarbij er een gelijk speelveld ontstaat voor alle aanbieders van breedband. De fractie vindt het hinderlijk dat deze gelijkheid, door monopolieposities en gebrek aan samenwerking, nu ontbreekt. In een motie heeft de ChristenUnie gevraagd om open breedband ook zo hard mogelijk van criteria te voorzien, opdat openheid ook echt openheid zal blijken te zijn. Anders komen we in de situatie dat er bij de ingang van een bedrijventerrein een bord komt te staan met de tekst: Op dit bedrijventerrein is een open breedband, maar u kunt alleen gebruik maken van de diensten van X.

Laten Ziggo en KPN of Reggefiber maar samen een geul graven, waar ieder de eigen ‘vezel’ in kan leggen, zodat de keuzevrijheid en toegankelijkheid voor burgers en bedrijven beter is gewaarborgd. Het debat over breedband wordt afgerond op 10 oktober. GS heeft laten weten deels uit de voeten te kunnen met de motie, maar niet te kunnen meewerken aan aanvullende eisen voor openheid, omdat dit wordt gewaarborgd door de Opta. De fractie van de ChristenUnie vindt dat vooralsnog te mager.

De fractie steunde bovendien de motie van de PvdA om ook andere mogelijkheden rond breedband bij de oplossing te betrekken. Na 10 oktober weten we de afloop van dit debat met gedeputeerde Rietkerk, waarbij wij overigens niet van mening verschillen over het belang van investeren in een krachtig netwerk.

« Terug

Archief > 2012 > september

Geen berichten gevonden