Motie SER en arbeidspositie ouderen

shutterstock_77179375maandag 23 april 2012

Motie SER aangehouden

De ChristenUnie en het CDA hebben hun motie over de kritische kanttekeningen van de SER Overijssel op het plan Regionale Economie aangehouden. De ChristenUnie wil dat GS de kritiek van de SER beter verdisconteerd in de plannen. De toezegging van gedeputeerde Rietkerk om daarover eerst met de SER te gaan praten en dat gesprek terug te koppelen, is voor ons reden om de motie aan te houden.

Motie arbeidspositie positie ouderen

De motie van de ChristenUnie om de arbeidsmarktpositie van ouderen te versterken, kon op brede steun van de Staten rekenen. De ChristenUnie wil dat die positie blijvend op de human capital agenda wordt geplaatst. Ook de motie om grotere MKB bedrijven in Overijssel nadrukkelijk bij de uitwerking van het economische beleid te betrekken werd aangenomen.

Moties met anderen

Met D66 hebben we een succesvolle motie ingediend om de nieuwe Assosiate Degree-opleidingen in Oost-Nederland te stimuleren. GS had aanvankelijk deze motie ontraden, maar door de motie te koppelen aan de samen met het CDA ingediende motie om te komen tot een sterk platform voor Mbo-opleidingen in het kader van de regionale economie, kon de aangepaste motie op brede steun rekenen. Dat gold ook voor de Mbo-motie, ingediend met het CDA, waarin we oproepen om via een Mbo-platform een aantal opleidingen in de provincie te versterken.

De bouwsector wordt door de recessie hard getroffen. In een coalitie-brede motie wordt GS opgeroepen te onderzoeken op welke wijze een 1% lening voor particulieren kan helpen om renovatie en verbouw te stimuleren. Bij de stemming over de plannen voor de regionale economie hebben we bovendien ook een aantal moties van D66 en de PvdA gesteund. 

« Terug

Archief > 2012 > april

Geen berichten gevonden