Verantwoord en duurzaam ondernemen

jijenoverijsselvrijdag 30 maart 2012

Overijssel staat voor een majeure investering van 107 miljoen in de regionale economie. Innovatie neemt daarbij een belangrijke plaats in.

De ChristenUnie vindt het belangrijk, dat bij de investeringsafwegingen maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid expliciet  worden meegewogen. In de commissie regionale economie heeft Jan Westert daar expliciet aandacht voor gevraagd.

Regionale centra ook economisch stimuleren

Regionale economie dient buiten de stedelijke netwerken in Overijssel, die als motor van de economie worden beschouwd, ook zijn neerslag te krijgen in het landelijk gebied en in regionale centra, zoals Steenwijk, Hardenberg, Vriezenveen en bijvoorbeeld Rijssen.

Sterke gezondheidseconomie

In het kader van de regionale economie staat ook de sector ‘Health’ op het programma. Zwolle dient met Twente / Nijmegen een stevig netwerk te vormen, om innovatie te stimuleren. De ChristenUnie wil dat die innovatie verbonden wordt met een visie op regiozorg, waarbij vanuit een nieuw concept op de basiszorg wordt gedacht. Het is van belang, dat dit ook in Overijssel neerdaalt en dan niet alleen in de stedelijke netwerken, maar ook in de regio en het buitengebied. Juist daar staat de zorg voor een stevige klus in een samenleving die vergrijst.  De ChristenUnie heeft dat benadrukt in het debat over de regionale economie.

« Terug

Archief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden