Regionale economie en SER

shutterstock_6049741[1]donderdag 29 maart 2012

De fractie van de ChristenUnie in Overijssel kon zich goed vinden in de accenten, die de SER Overijssel heeft gezet bij het ambitiedocument van Gedeputeerde Staten over de regionale economie.

Jan Westert vindt, dat de concentratie op de topsectoren niet ten koste mag gaan van een bredere kijk op de economische ontwikkeling.  De ruggengraat van de economie van Overijssel wordt gevormd door het midden en klein bedrijf. Dat vraagt om verbreding van de economische structuur. De ChristenUnie dringt daarom bij GS aan om te zorgen voor goede verbindingen. Bovendien moeten belangrijke sectoren, zoals de logistiek niet uit het oog worden verloren.  Het ambitiedocument van  gedeputeerde Rietkerk is in de richting van de logistiek te terughoudend. De fractie is echter blij met de nadere uitleg van de gedeputeerde, waarin hij de bereidheid toont om serieus met deze sector aan de slag te gaan. Logistiek dient voldoende aan bod te komen.

In de lijn met het SER-advies stemt de ChristenUnie ook in met het goed verankeren van het Zwolse Health cluster in het netwerk Twente-Nijmegen. De fractie pleitte ervoor om de inspanningen op het terrein van health ook te laten neerdalen in Overijssel en te koppelen aan het beleid op de visie op regiozorg, die in Overijssel mede met steun van Achmea ook veel aandacht krijgt. Het rapport van de Raad voor de Volksgezondheid op regiozorg, zoals deze in Noordoost Overijssel wordt ontwikkeld, verdient aandacht.

De ChristenUnie benadrukt daarnaast het belang om zoveel mogelijk innovatieve elementen in aanbestedingen mee te nemen. De ChristenUnie ondersteunt deze lijn. Het Overijssels bedrijfsleven, zoals Ten Cate Nijverdal, heeft er belang bij, dat Overijssel ruimte biedt om innovatie ook te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur, zoals wegen. Op dat gebied heeft Overijssel forse investeringsplannen.

De regionale platforms voor de arbeidsmarkt moeten een belangrijke rol gaan vervullen bij de uitvoering van het programma, gericht op het versterken van het  human capital en ondernemerschap.

« Terug

Archief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden