Spoor Enschede - Zwolle

treinvrijdag 01 juli 2011

Na een werkbezoek aan Nijverdal Ten Cate, is de ChristenUnie enthousiast geraakt over hun innovatieve producten met asfalt. De provincie Overijssel is geen afnemer van dit soort innovatieve en duurzame producten, de ChristenUnie vraagt zich af waarom.

Statenlid Martha van Abbema: “Wij denken dat met al die wegrenovaties en het onderhoud voor de komende jaren er zeker ruimte moet zijn voor een innovatieve pilot.” Het college heeft toegezegd terug te komen op het voorstel om samen met Ten Cate te komen tot een duurzame pilot.

Ook heeft de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de MIRT brief van de minister van infrastructuur over de overdracht van het spoor Zwolle-Enschede naar de provincie, wat zal gebeuren als de tunnel in Nijverdal klaar is. Aangezien de bereikbaarheid van Zwolle naar Almelo over de weg niet verbeterd wordt, vindt de ChristenUnie het van groot belang dat het spoor aangepakt wordt en wil graag duidelijkheid hebben over de voorwaarden van overname. Overijssel heeft 28 miljoen beschikbaar gesteld voor het spoor de komende jaren. De ChristenUnie zou graag exact willen weten waar dit aan besteed wordt om zo eventueel inspraak te hebben. Van Abbema: "Een quick scan naar de mogelijkheden van het decentrale spoor Zwolle - Enschede behoort tot de mogelijkheden. De resultaten kunnen dan ingebracht worden bij het najaarsMIRT." De ChristenUnie overweegt een motie in te dienen om zo onderzoek af te dwingen.

« Terug

Archief > 2011 > juli

Geen berichten gevonden