Gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente: afspraken blijven overeind!

LuchthavenTwentemaandag 23 mei 2011

Een compacte Luchthaven in het groen: dat is en blijft de inzet van de coalitiepartijen in Overijssel. De besluitvorming in Provinciale Staten van juni 2010 en februari 2011 blijft daarmee recht overeind staan. Dit tot grote tevredenheid van de ChristenUnie. Het gaat erom dat de uitgebreide beraadslaging in Provinciale Staten serieus genomen wordt. De toezegging van het College om bij onduidelijkheden of onmogelijkheden terug te komen bij Provinciale Staten stemt de fractie tot tevredenheid.

Dat het College de plannen wil laten zoals ze zijn, bleek tijdens de behandeling van de eerste begroting en meerjarenraming van het ADT (Area Development Twente). Ook maakte het College klip en klaar duidelijk dat de herijking van de Ecologische Hoofdstructuur niet van invloed is op deze gebiedsontwikkeling. Uiteraard is een dergelijke complexe gebiedsontwikkeling een uitdagende en spannende aangelegenheid. Veel hangt af van het vinden van een exploitant, waarvoor inmiddels de nodige procedures gestart zijn. Een opmerkelijke uitspraak van de heer P. Kuenzli, directeur van ADT was dat het voor luchtvaartondernemingen een uitdaging was om aan de slag te gaan met het groene (duurzame) concept.

Het ADT is in het leven geroepen om de luchthaven en het gebied daarom heen tot ontwikkeling te brengen. De provincie Overijssel en gemeente Enschede vormen het bestuur. Provinciale Staten kunnen zienswijzen indienen om sturing te geven aan het beleid van ADT. Gezien de toezegging van de Gedeputeerde vond de ChristenUnie het niet nodig om de zienswijzen in te dienen.

« Terug

Archief > 2011 > mei

Geen berichten gevonden