Provincie moet jongeren perspectief bieden op werk en wonen

woensdag 02 februari 2011

De provincie Overijssel moet jongeren perspectief bieden op werk en wonen. Dat benadrukte Jan Westert, lijsttrekker van de ChristenUnie bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 2 maart aanstaande, dinsdagavond op een bijeenkomst in Deventer.

 

In de komende jaren krijgt de provincie Overijssel naar verwachting te maken met bevolkingskrimp. Om dat goed op te kunnen vangen is het van belang dat jonge starters in Overijssel werk en een woning kunnen vinden, om bijvoorbeeld een gezin te stichten. De ChristenUnie wil inzetten op duurzaam bouwen, maar er moet ook gezorgd worden voor voldoende goedkoop woningaanbod voor jonge starters. Westert is van mening dat de provincie een leidende rol op zich moet nemen om te zorgen dat er voldoende werkgelegenheid blijft voor jongeren in de provincie. Daarbij moet er niet alleen aandacht zijn voor de kenniseconomie, waarbij het vooral gaat om hogeropgeleiden. Er moet ook geïnvesteerd worden in vakonderwijs en technische opleidingen.

Daarnaast moet er ook meer gedaan worden om 50-plussers met vakkennis die zonder werk komen te zitten, naar een nieuwe baan te begeleiden. De kosten die bespaard worden doordat deze mensen niet in werkloosheidsregelingen terecht komen of blijven, kunnen gebruikt worden als vliegwiel voor deze begeleiding.

Westert benadrukte verder dat er geen gemeenschapsgeld geïnvesteerd moet worden in vliegveld Twente, dat de noordelijke tak van de Betuweroute alsnog aangelegd moet worden om het bestaande spoor in het oosten van het land te ontlasten en dat de provincie zich bij het rijk hard moet maken voor het verbreden van de snelweg A1.

« Terug

Archief > 2011 > februari

Geen berichten gevonden