Werkbezoek commissie economie, mobiliteit en bestuur

treinwoensdag 26 januari 2011

Het is een goede traditie dat de Commissie EMB aan het eind van de statenperiode een werkbezoek aflegt op haar werkgebied. Plaatsvervangend Commissievoorzitter mevrouw Van der Bent kon een grote groep Statenleden verwelkomen. Op woensdag 19 januari werden ze gastvrij ontvangen door NS en Prorail te Zwolle. De heren A.G.M. Bleeker (regiodirecteur NS) en W. Pluim (Asset manager NS Poort) lieten ons op overtuigende wijze zien wat er allemaal komt kijken bij het uitvoeren van het Openbaar Vervoer per trein.

Het bezoek aan het verkeersleidingcentrum vormde het hoogtepunt: hier wordt het treinverkeer van minuut tot minuut gevolgd en kan uiterst adequaat worden ingegrepen bij vertraging of calamiteiten. Een uiterst geavanceerd systeem volgt de treinen en kan zelfs extra (goederen)treinen inzetten. Dit alles vraagt om een Station met de nodige ruimte voor het Spoor en gewenste voorzieningen voor reizigers. Daarom investeert de provincie Overijssel ook fors in het opknappen van de stationsomgeving: van verbreding van de reizigerstunnel van 5 naar 17 meter tot het aanleggen van bewaakte fietsenstallingen. Een megaklus!

Dynamiek in de vrijetijdseconomie: elke regio een eigen identiteit
’s Middags stond de vrijetijdseconomie op het programma. Camping de Kleine Wolf te Ommen ontving de Commissie Economie, Mobiliteit en Bestuur. Het feit dat deze camping in de voorafgaande week drie Hoge Prijzen had gewonnen laat iets zien van de dynamiek in de sector. In twee gespreksronden konden ondernemers uit de hele vrijetijdssector hun ervaringen delen met Statenleden: de Overijsselse stimuleringsregeling voor ondernemers(KITO) bleek voor velen net dat duwtje in de rug om te komen tot innovatie van hun bedrijf.  Ook is promotie van het beeldmerk Vechtdal, Waterrijk Weerribben, Twente of Salland van groot belang: toeristen moeten
ons kunnen vinden om hier korter of langer te verblijven.

« Terug

Archief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden