ChristenUnie Overijssel vraagt opnieuw aandacht voor Rivierenwijk Deventer

Rivierenwijk Deventermaandag 17 januari 2011

De ChristenUnie Overijssel heeft via een motie ‘vreemd aan de orde’ opnieuw aandacht gevraagd voor de problematiek van de herstructureringswijk te Deventer.

Op 1 december 2010 heeft ChristenUnie Statenlid Henriëtte van der Graaf een motie ‘vreemd aan de orde’ ingediend voor de Rivierenwijk te Deventer. De Rivierenwijk wordt al jaren gezien als een wijk die extra zorg nodig heeft. Ook de Provincie Overijssel verstrekt hiervoor de nodige financiering onder meer voor projecten van het Grote Stedenbeleid. Er zijn ook plannen gemaakt voor herstructurering van deze wijk. Er deed zich echter een financieel probleem voor, waardoor de verkeersader Amstellaan, die de wijk doorsnijdt, niet aangepakt kon worden en ook de verdere herstructurering in een impasse is gekomen.

Oud-ChristenUnie-minister Eimert van Middelkoop heeft mevrouw S. Dekker, eveneens oud-minister, als bemiddelaar ingezet om de zaak van de herstructurering van de Rivierenwijk vlot te trekken. Ook de ChristenUnie Overijssel is in de pen geklommen. En heeft via een motie hiervoor aandacht gevraagd.

Afgelopen woensdag diende de ChristenUnie de aangehouden motie van december opnieuw in. Vervolgens ontving zij informatie dat de benodigde 2,3 miljoen euro, bestemd voor aanpassing van de Amstellaan, rond zou zijn. Na een roerige discussie over dit ‘eventuele’ blijde feit, deelde het college van GS aan het einde mede, dat zij in de PS van februari met een voorstel zal komen over met name de aanpassing van de Amstellaan en de beschikbaarstelling van de 2,3 miljoen euro. Zonder het in stemming brengen van onze motie, komt het college dus toch met het gevraagde voorstel.

De bijdrage van de ChristenUnie begon dan ook met ‘Het indienen van een motie ‘vreemd aan de orde’ loont.’ En nu maar afwachten wat de PS van februari in petto heeft voor de Rivierenwijk te Deventer.

« Terug

Archief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden