Vertraging komst extra ambulances

woensdag 03 maart 2004

De Statenfractie stelt vragen aan het college over de vertraagde komst van extra ambulances

Vragen aan het College van Gedeputeerde Staten,
 
De ChristenUnie statenfractie heeft met verontrusting kennis genomen van de vertraging in de realisering van extra ambulances en standplaatsen in Overijssel.
Het spreidingsplan van minister Hoogervorst gaat uit van 5 extra standplaatsen in Overijssel te weten in Dedemsvaart, Nieuwleusen, Zwartewaterland, Vroomshoop en Tubbergen.
De minister trekt in totaal € 18 miljoen uit voor verbetering van de ambulancezorg in Nederland. De Tweede Kamer heeft in december j.l. laten weten dat € 18 miljoen niet voldoende is en € 12 miljoen extra uitgetrokken om alle knelpunten te kunnen oplossen.
In het concept landelijk spreidingsplan worden de knelpunten in Overijssel onderschreven, maar door het uitblijven van de benodigde middelen dus nog niet opgelost.
De minister zal dan ook op korte termijn uitvoering moeten geven aan de motie van de Tweede Kamer en met geld over de brug moeten komen om de knelpunten in de ambulancezorg op te lossen.
 
De ChristenUniefractie vraagt daarom uw college concreet:
- heeft het college van gedeputeerde staten kennis genomen van de verontrustende berichten in de dagbladen Tubantia en de Stentor van 13 februar.j.l. over de vertragingen in de ambulancezorg;
- deelt het college de opvatting van de directeur van de Ambulance-Oost dat de twee extra standplaatsen (Tubbergen en Vroomshoop  ) nog niet kunnen worden ingericht nu de rijksmiddelen nog ontbreken;
- is het college bereid de minister de vraag te stellen wanneer hij denkt de motie van de Kamer ten uitvoer te brengen;[/b]
- kan uw college aangeven waarom Olst-Wijhe niet in de termen valt voor een ambulancepost te meer daar Olst duidelijk een knelpunt is op dit terrein.
 
Uw antwoord zien wij graag zo spoedig mogelijk tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
Namens de Statenfractie van de ChristenUnie,
 
 
Freek Nieuwenhuis

« Terug

Archief > 2004 > maart

Geen berichten gevonden