Ook landelijke zorgaanbieders mogen EKC's aanbieden

Eigen krachtmaandag 25 mei 2009

Ook landelijke zorgaanbieders zoals Stichting Gereformeerde Jeugdzorg, Het Leger des Heils, De William Schrikkergroep e.a. op het gebied van de Jeugdzorg, mogen Eigen Kracht Conferenties voor hun cliënten in Overijssel aanbieden en hiervoor de benodigde financiering ontvangen.

Door de ChristenUnie Overijssel is hiervoor aandacht gevraagd. In de jaarrekening voor 2008 van de provincie Overijssel wordt melding gemaakt van de Eigen Kracht Conferenties, welke in aantal gaandeweg een stijgende lijn vertonen, maar nog ver weg ligt van de beoogde doelstelling van het aantal van 450 in de provincie Overijssel.

De ChristenUnie diende vervolgens een motie in samen met de VVD en SGP om de Eigen Kracht Conferenties eveneens te stimuleren door de landelijk gefinancierde zorgaanbieders.

Hierop is vervolgens de uitdrukkelijke toezegging ontvangen van het college van GS dat op enthousiasmerende wijze in overleg zal worden getreden met genoemde aanbieders over de toepassing van de EKC en de financiële randvoorwaarden. De motie was hierdoor overbodig.

Al eerder is door het Statenlid Henriette van der Graaf aandacht gevraagd voor de EKC's. Dit is een zeer belangrijk instrument in het hulpverleningstrajekt in de Jeugdzorg. Implementering van de EKC's in de Centra voor Jeugd en Gezin is voorts van belang. De landelijk hierop ingediende motie Voordewind heeft dan ook zijn grondslag in Overijssel.

« Terug

Archief > 2009 > mei

Geen berichten gevonden