Schriftelijke vragen over de Passie

Schoolwoensdag 06 februari 2008

De gemeente Wierden blijft weigeren de scholengemeenschap de Passie op haar begroting te zetten. ‘Geen geld, geen Passie’ is haar motto en ook voor 2008 is er geen geld voor huisvesting van de Passie uitgetrokken.

De Statenfractie van de ChristenUnie heeft de verantwoordelijke Gedeputeerde herhaaldelijk op zijn verantwoordelijkheid gewezen en heeft daarom op 23 november 2007 voor de tweede keer schriftelijke vragen gesteld aan het College. De vragen en de beantwoording van het College vindt u hieronder:

Vraag 1. Inmiddels is gebleken dat de gemeente Wierden tot nu toe geen gelden op de begroting voor de Passie gereserveerd heeft. Is dit juist en is dit voor het College van Gedeputeerde Staten reden om het financiële toezicht op de gemeente ook daadwerkelijk uit te oefenen?

Antwoord 1. Het is juist dat de gemeente Wierden tot nu toe geen gelden op de begroting voor de Passie gereserveerd heeft. Het college van Gedeputeerde Staten oefent op alle 25 gemeenten in Overijssel daadwerkelijk het financieel toezicht uit.

Vraag 2. Zo ja, op welke manier gaat het College van Gedeputeerde Staten het financieel toezicht op de begroting van 2008 van de gemeente Wierden uitvoeren en handhaven?

Antwoord 2. Op de begroting van 2008 (en de daarop van toepassing zijnde wijzigingen) van de gemeente Wierden is het preventief toezicht van toepassing. D.w.z. toezicht vooraf op de begroting en de daarop van toepassing zijnde begrotingswijzigingen.

Vraag 3. Op welke termijn gaat het College van Gedeputeerde Staten de gemeente Wierden aanspreken op haar wettelijke verantwoordelijkheid? Is het College van Gedeputeerde Staten bereid de grootst mogelijke spoed te betrachten, zodat de Passie de noodzakelijke voorbereidingen kan treffen om de start in augustus 2008 inderdaad mogelijk te maken? (N.B. eind januari/begin februari zijn de open dagen van de middelbare scholen.)

Antwoord 3. Bij deze brief treft u in een afschrift een brief aan, gericht aan de gemeenteraad van Wierden. Deze brief is vastgesteld in de GS-vergadering van 11 december 2007. Uit deze brief blijkt dat wij de voor dit moment gepast acties nemen.

In de genoemde brief roept het College de gemeente Wierden op om alsnog een bedrag voor de huisvesting van de Passie op de begroting van 2008 te zetten. Verder verzoekt het college de gemeente Wierden een compleet dossier te doen toekomen met daarin alle relevante gemeentelijke besluitvorming over het dossier de Passie. De begroting van de gemeente Wierden zal goedgekeurd moeten worden door het College en voor het begrotingsonderzoek heeft het College deze informatie nodig. Zolang de begroting niet is goedgekeurd mag de gemeente slechts uitgaven doen tot 75% van de geraamde uitgaven in de begroting.

De gemeente Wierden gaat in beroep tegen het afkeuren van de begroting door de provincie.

« Terug

Archief > 2008 > februari

Geen berichten gevonden