Passie Wierden

klasdonderdag 01 november 2007



In 2003 werd de vestiging van de Scholengemeenschap De Passie te Wierden voor het eerst op het plan van scholen gezet. Nu, vijf jaar later, zijn we weinig verder. Vele procedures gestart door de starre gemeente Wierden hebben ervoor gezorgd dat er nog steeds niets gebeurd is rond de komst van De Passie naar Wierden.

Wierden wil niet opdraaien voor de huisvestingkosten van de school en weigert daarom alle medewerking. Maar door de opname van De Passie in het plan van scholen in 2003 is de gemeente verplicht deze huisvestingkosten op de begroting van 2008 te plaatsen.

In de Statencommissie Economie, Mobilititeit en Bestuur heeft de ChristenUnie Statenfractie in de rondvraag de situatie van de Passie aan de orde gesteld. Gedeputeerde van financiën, de heer J. Klaasen, stelt zich volledig op achter de lijn van staatssecretaris mevr. van Bijsterveld: Wierden moet in de begroting 2008 budget beschikbaar stellen voor de Passie. Krijgen de plannen geen financiële vertaling in de begroting, volgt in uiterste noodzaak de maatregel om gebruik te maken van het provinciaal financieel toezicht. Met als gevolg dat de begroting van de gemeente niet goedgekeurd zal worden. Omdat de begroting op 13 november wordt behandeld door de gemeente, wordt daarna bekend welke stappen er ondernomen gaan worden door de provincie.

« Terug

Archief > 2007 > november

Geen berichten gevonden