ChristenUnie stelt vragen over WSW

dinsdag 24 april 2007

De statenfractie van de ChristenUnie Overijssel stelt schriftelijke vragen over de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening).

De modernisering van de WSW heeft als doel de WSW-geïndiceerde centraal te stellen en hem/haar binnen de kaders van de WSW te begeleiden naar werk in een zo regulier mogelijke arbeidsomgeving (veelal aangeduid met “van binnen naar buiten”).
Het kabinet heeft het wetsvoorstel op 25 augustus 2006 bij de 2e Kamer ingediend en de wet moet ingaan op 1 januari 2008.
De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de wet komt bij de gemeenten te liggen en de gemeente moet werkplekken op maat zoeken, bij voorkeur banen bij een gewone werkgever met extra begeleiding.

Deze verandering moet leiden tot kortere wachtlijsten. Bovendien zullen meer WSW-ers begeleid aan het werk moeten in een reguliere baan.
De Statenfractie van de ChristenUnie heeft met verontrusting geconstateerd, dat de uitstroom van WSW-ers naar begeleid werken stokt en er sprake is van grote wachtlijsten bij de sociale werkvoorziening.

De Provincie Overijssel is een grote werkgever en de Statenfractie van de ChristenUnie is van mening dat de provincie als overheidsorgaan ook op dit terrein een bepaalde verantwoordelijkheid heeft en een voorbeeldfunctie dient vervullen.

Het vorenstaande brengt ons dan ook op de volgende vragen.
1. Zijn er bij de Provincie Overijssel mensen in dienst (of gedetacheerd) die behoren tot de doelgroep van de Sociale werkvoorziening. Zo ja hoeveel en in welke functies en zo neen waarom niet ?
2. Is uw college met onze fractie van mening dat ook de Provincie als werkgever in het kader van de nieuwe WSW een rol en verantwoordelijkheid heeft in het helpen van mensen aan begeleid werk in de provinciale organisatie om ook op die manier de wachtlijsten binnen de WSW te helpen terugdringen ?
3. Bent u bereid de sociaal werkvoorzieningschappen binnen de Provincie Overijssel te benaderen met de vraag of zij potentiële kandidaten kunnen aanleveren voor begeleid werken bij de Provincie Overijssel.

« Terug

Archief > 2007 > april

Geen berichten gevonden