ChristenUnie stelt college vragen over regiotaxi Kampen

dinsdag 24 april 2007

De statenfractie van de ChristenUnie Overijssel stelt schriftelijke vragen over klachten regiotaxi in Kampen.

Eind vorig jaar ontving de ChristenUnie diverse klachten over het functioneren van de regiotaxi in met name Kampen en omgeving. Daarover zijn vragen gesteld in de Commissie Verkeer, Water & Milieu. Het betrof met name het niet op tijd voorrijden van de regiotaxi en in sommige gevallen het geheel en al uitblijven van een taxi.

Portefeuillehouder de heer J. Klaasen is daarop in de Commissie aangesproken. De aard en de omvang van de klachten waren hem in die mate niet bekend, maar er zou onderzoek naar de juistheid van de klachten worden gedaan. Blijkens een persbericht is dat ook gebeurd. Het betreffende taxibedrijf was de wacht aangezegd en deze had inmiddels beterschap beloofd.

In De Stentor van 14 april j.l. staat dat er weer veel klachten zijn (30 in de maand maart) over het functioneren van de regiotaxi in Kampen en de slechte telefonische bereikbaarheid. Verder dat die klachten de gedeputeerde opnieuw nog niet hadden bereikt. Wel zegde deze toe een onderzoek in te stellen of er iets gedaan kon worden.

Op grond van bovenstaande informatie heeft de statenfractie van de ChristenUnie de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college:
1. Zijn de bovengenoemde klachten over het functioneren van de regiotaxi juist?
2. Is het ook juist dat die klachten opnieuw u (gedeputeerde) niet tijdig hebben bereikt en wat was daarvan de oorzaak?
3. Bent u bereid zodanige maatregelen te nemen dat de problematiek met de regiotaxi in Kampen zich niet meer kan herhalen en zo ja, aan welke maatregelen denkt u of welke maatregelen hebt u reeds genomen?

« Terug

Archief > 2007 > april

Geen berichten gevonden