De teleurstelling voorbij ………………………………..Perspectief voor de fractie

dinsdag 03 april 2007

Hebt u de nieuwste Handschrift al gelezen? Daaruit blijkt dat Overijssel een van de grotere provincies is wat aantal stemmers op de ChristenUnie betreft. Een goede stimulans om dit zo te houden en zelfs uit te breiden!

De Kiesverenigingen van Zwartewaterland en Hardenberg staan in deze Handschrift evenals Marjan van der Bent de lijsttrekker van de Statenfractie. Ook het nieuwe Tweede Kamerlid Esmee Wiegman komt uit Overijssel, uit Zwolle om precies te zijn. En wist u dat het Tweede Kamerlid Ernst Cramer al kennis heeft gemaakt met de Statenfractie tijdens een werkbezoek aan landbouwbedrijven in de omgeving van Dalfsen? Dit was georganiseerd door het GMV-agrarisch waarvan Dick van der Horst voorzitter is. En juist, die komt ook uit Overijssel (Witharen) en staat ook in dit nummer van Handschrift!

Na de hectiek van de verkiezingscampagne en de teleurstelling over de Coalitieonderhandelingen staat de ChristenUniefractie in Overijssel in de startblokken voor de komende periode. Afgelopen vrijdag en zaterdag was de fractie aanwezig op de Startbijeenkomst voor de Nieuwe Staten. Hoofdthema was: hoe pak je je rol als volksvertegenwoordiger op? Uiteraard was er veel ruimte voor kennismaking.
De Provincie Overijssel heeft dit jaar een uitgebreid inwerkprogramma voor nieuwe en
(zittende) Statenleden.
Inmiddels zijn ook de fractievergaderingen weer begonnen, onder leiding van de nieuwe fractievoorzitter Marjan van der Bent. Eerste klus is de Jaarrekening 2006. Die komt 11 april aan de orde in PS. Vervolgens wordt op donderdag 26 april het bestuursakkoord van het College gepresenteerd. Dan zullen we onze positie moeten innemen.
.
De fractie is dankbaar voor de 5 zetels die ze heeft gekregen en voelt zich ook ten volle verantwoordelijk om zich in te zetten voor een voluit bijbels principiële politiek
Het perspectief van de fractie mogen we plaatsen in een groter Perspectief: we werken niet voor eigen eer maar willen via de ChristenUnie werken aan een christelijk sociale en rechtvaardige samenleving.

« Terug

Archief > 2007 > april

Geen berichten gevonden