ChristenUnie op bezoek in Kampen

maandag 26 februari 2007

Op donderdag 22 februari was de Statenfractie te gast in Hanzestad Kampen. De aftrap van dit bezoek was in het Kampener gemeentehuis, waar samen met enkele raadsleden en wethouders gesproken werd over de vele belangrijke projecten en ontwikkelingen van Kampen.

Onderwerpen als de structuurvisie, het Masterplan, de Hanzelijn en de Zuiderzeehaven passeerden de revue.Uiteindelijk heeft ook de provincie hier een stem in.
Na deze update konden we op onze weg naar “De Oase” te Zalk, verscheidene besproken projecten ook even met eigen ogen aanschouwen.
Een prachtige rit over de dijk en een heerlijke maaltijd sloten de middag af en vervolgens begon rond 20.00 uur de verkiezingsavond in “De Hanzestad”. Door een verzette raadsvergadering konden helaas de raadsleden en wethouders niet aanwezig zijn. Gelukkig in tegenstelling tot inwoners van Kampen.
Na de opening namen alle kandidaat-fractieleden na elkaar plaats achter de microfoon, om hun portefeuille en hun motivatie kort en bondig samen te vatten.
Van der Bent-van den Hout beet het spits af en riep alle aanwezigen op de christelijke politiek te steunen. Ook stelde zij belangstellenden in de gelegenheid vragen te stellen over aangelegenheden die hen bezighielden. Freek Nieuwenhuis besprak onder andere de problematiek van het armoedebeleid en het seniorenbeleid. Ook Tjeerd Oostra vertelde het één en ander over zijn drijfveren. Onderwerpen op zijn lijstje waren: het opkomen voor de zwakken, maatschappelijk verantwoord ondernemen, als een goed rentmeester omgaan met het milieu en, als laatste, technische ontwikkelingen. Daarnaast hoopte hij dat iedereen bij de aankoop van een nieuwe auto ook de zuinigheid in acht zou nemen. Thuisspeler Gerrit-Jan Merkus riep eveneens de mensen op tot betrokkenheid bij de provinciale politiek. Als laatste pleitte Henriëtte van der Graaf voor een onderzoek naar de achtergronden van jeugdigen die in toenemende mate gebruik maken van Bureau Jeugdzorg.
Na de pauze barstte de discussie los, zodat de Statenleden in de gelegenheid werden gesteld hun standpunten duidelijk te verwoorden en aanwezigen gericht antwoord kregen op de problematiek die hen bezighield.
Onderwerpen van het gesprek waren onder andere: de bypass, cultuur, openbaar vervoer, het vliegveld Twente, het milieubeleid en Natura 2000.

« Terug

Archief > 2007 > februari

Geen berichten gevonden