Zo moeder, zo dochter

henriëtteStienekewoensdag 21 februari 2007

Uit de Meppeler Courant van donderdag 15 februari: moeder en dochter op de lijst van de ChristenUnie

Moeder en dochter op lijst ChristenUnie
15 02 2007

ZWARTSLUIS – Zo moeder zo dochter. Die opmerking krijgt Stieneke van der Graaf (22) vast vaak te horen. De oud-Sluzigse, nu student rechten in Groningen, is terug te vinden op plek vijf van de lijst van de provinciale ChristenUnie in Groningen. Moeder Henriëtte (52) staat op plek zes van de ChristenUnie in Overijssel.


Moeder en dochter die beiden op de lijst staan voor dezelfde partij. Weliswaar in een andere provincie, maar het gebeurt niet vaak. In huize Van der Graaf in Zwartsluis is politiek een zaak waar veelvuldig over gesproken wordt. Christelijke politiek wel te verstaan. Het is dan ook niet zo vreemd dat dochter Stienenke het christelijk-sociale van huis uit mee heeft gekregen. Haar keus voor de ChristenUnie was dan ook een logische. Ze vindt de bijbel een onuitputtelijke bron van waaruit je goed politiek kunt bedrijven.
`Ik ben al een tijd actief voor de provinciale ChristenUnie-fractie in Groningen. Op een gegeven moment was er een bijeenkomst, waar ik heen ging. Toen werd gevraagd of ik het campagneteam wilde versterken. Later werd ik actief in de steunfractie. De ChristenUnie is een partij waar ik mij in thuisvoel', zegt Stieneke. Mocht ik gekozen worden, dan vind ik het mijn taak om de provincie en alles wat daarbij komt kijken, meer bij de jongeren bekend te maken. Provincies nemen belangrijke beslissingen en de jeugd weet daar te weinig van', aldus de Oud Sluzigse.

Stieneke maakt nu al deel uit van de steunfractie van de Christenunie en vergezelt de statenleden bij diverse werkbezoeken, zit bij de beraadslagingen en is bezig met voorbereiding van de verkiezing. Haar geloof speelt een belangrijke rol in het bedrijven van politiek.`Wij zijn christenen en we willen dan ook de bijbel nemen als richtlijn. Vanuit die houding bedrijven we politiek.' De oud-Sluzigse voelt dat God haar op deze plek heeft neergezet. Ik ga er met hart en ziel voor.'

« Terug

Archief > 2007 > februari

Geen berichten gevonden