Brede provinciale steun voor de penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo

karelskampwoensdag 09 november 2016

Het is allermist zeker dat de Karelskamp open blijft! Daarom hebben bijna alle politieke partijen een motie ondertekend waarin brede steun wordt uitgesproken om de Karelkamp op te houden. De ChristenUnie, als initiatiefnemer van de motie, is blij dat er zo’n brede steun is. “De Karelskamp” in Almelo is goed voor de werkgelegenheid, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aldus Jan Westert, fractievoorzitter van de ChristenUnie Overijssel.

Provinciale Staten heeft zich in 2013 ook al unaniem uitgesproken tegen de sluiting van De Karelskamp vanwege het belang van werkgelegenheid in de regio Twente. De toenmalige Staatssecretaris Teeven heeft in 2013 besloten dat de Karelskamp open zou blijven maar anno 2016 is de positie van De Karelskamp nog niet zeker gesteld.

De Karelskamp heeft zich in lijn met het beleid Koers&Kansen vernieuwd door samen met lokale ketenpartners te investeren in het werkbedrijf van de Karelskamp, “De Fabriek”. Dit om toeleiding tot arbeid voor gedetineerden en andere groepen met afstand tot de arbeidsmarkt te versterken.

Deze innovatieve regionale aanpak van de Karelskamp is een extra impuls voor werkgelegenheid voor mensen met de afstand tot de arbeidsmarkt en sluit aan op de regionale en lokale verankering van de penitentiaire inrichting in de samenleving.

Met een breed gedragen motie wordt Gedeputeerde Staten opgeroepen bij de Minister van Justitie en het kabinet aan te dringen op een definitief besluit de Karelskamp open te houden. Daarnaast  wordt opgeroepen om samen met gemeenten in Twente zich sterk te maken voor het behoud van een regionaal penitentiaire inrichting (De Karelskamp)  en daartoe ook te lobbyen bij de Tweede Kamer. Tot slot wordt met de motie bepleit om ten tijde van de formatie ook bij de formateur en de onderhandelaars te pleiten voor het behoud van de Karelskamp.

« Terug

Archief > 2016 > november

Geen berichten gevonden