Provinciale Staten besluit: er komt een Windmolenpark in De Veenwieken

DSCF1296woensdag 28 september 2016

Windpark De Veenwieken ligt aan de zuidkant van Dedemsvaart, in het gebied tussen de Van Rooijenshoofdwijk, de Verlengde 16e Wijk, het Ommerkanaal, De Schapendijk, de Dwarsweg en de Driehoeksweg. Het windpark is een initiatief van De Wieken BV en Raedthuys Windenergie BV. Het initiatief gaat uit van de realisatie van in totaal 10 windmolens, 5 windmolens op grondgebied van de gemeente Ommen en 5 windmolens op grondgebied van de gemeente Hardenberg.
Het windpark van 10 windmolens levert naar verwachting 65.179.000 Kwh per jaar op. Hiermee kunnen ongeveer 18.500 huishoudens (gemiddeld 3500 Kwh per huishouden) van stroom worden voorzien.

Voor de realisatie van de 5 windturbines op het grondgebied van de gemeente Ommen heeft Provinciale Staten besloten een Provinciaal inpassingsplan op te stellen. In de afgelopen periode is deze procedure zorgvuldig doorlopen. Jarenlang heeft het geduurt voordat er een besluit kon worden genomen.

De ChrsitenUnie heeft vanaf de start aangegeven dat we Windenergie, als onderdeel van de omslag naar duurzame energie, zullen steunen. We halen (nog) niet de 85 Megawatt en daar ligt nog een lastige uitdaging. De ChrstenUnie zoekt graag mee naar oplossingen daarvoor.  

Tijdens de vergadering bleek dat er ook zorgen zijn, met name over het geluid dat windmolen produceren. De huidge opzet voldoet aan de landelijke normen maar binnen de Staten heerst de opvatting dat er gesprekken met de bewoners nodig zullen zijn om draagvlak te krijgen/behouden.

« Terug

Archief > 2016 > september

Geen berichten gevonden