Op stap met werkgroep Perspectief

Weidevol fam Spansvrijdag 15 januari 2016

Met een landelijke projectgroep van de ChristenUnie-jongeren zijn we op werkbezoek geweest met het biologisch agrarisch bedrijf Weidevol in Zwartewaterland. Het bedrijf van de jonge familie Spans ligt er in een uniek gebied. Ze hebben de grond in erfpacht van Natuurmonumenten en bouwen daar aan een biologisch concept, waarbij de natuur en de weidevogels veel aandacht krijgen.

De jongeren van perspectief wilden meer te weten komen over het agrarisch bedrijf en de toekomst van de sector. De familie Spans heeft ze uitvoerig geïnformeerd over hun concept. De belangrijkste boodschap. Boeren moeten vooral ondernemen en letten op de ontwikkelingen in de samenleving. Hun keuze voor dit bedrijf is durf, gebaseerd op strategisch ondernemerschap. De omschakeling naar een biologisch bedrijf betekent ook veel meer dan de knop omzetten, het kost tijd en veel energie. Maar op Weidevol zijn ze blij met de stap die ze gezet hebben.

De jongeren van Perspectief willen interessante ontwikkelingen voor de landbouw agenderen. Daartoe laten zij zich informeren over de sector.  Als vertegenwoordigers van ChristenUnie Overijssel vonden we het boeiend met deze werkgroep even op stap te zijn en hun betrokkenheid bij de Christenunie en ook het beeld bij de agrarische thematiek te peilen, juist van jongeren die zelf niet een agrarische achtergrond hebben. Dat was klasse, het is boeiend bovendien om te zien hoe Weidevol, boerderij en vergaderactiviteiten tot een uniek concept maakt.

« Terug

Archief > 2016 > januari

Geen berichten gevonden