ChristenUnie Overijssel maakt tour langs beroepsonderwijs Hardenberg

het-schoolgebouw-de-groene-wellewoensdag 09 december 2015

De Statenfractie van de ChristenUnie neemt ruim de tijd voor een werkbezoek in de regio Hardenberg. De fractie bezoekt donderdag en vrijdag de instellingen voor beroepsonderwijs. In het kader van de regionale economie en werkgelegenheid wil de fractie zich op de hoogte stellen van de vragen die spelen op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Zo zal de fractie het AOC De Groene Welle, het Alfa-College, het praktijkonderwijs en het Regionaal Techniek Centrum bezoeken.

Fractievoorzitter Jan Westert en de statenleden Sybren Stelpstra en Alwin te Rietstap willen graag bijgepraat worden door de onderwijsinstellingen over de kansen en de dilemma’s van het beroepsonderwijs in de regio. De provincie Overijssel werkt aan nieuwe plannen voor de regionale economie. Daarin is ruimte voor de  Human Capital agenda, waarbij ook aandacht uitgaat naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Naast onderwijsinstellingen wordt ook Brink Transport bezocht om een beeld te krijgen van de vragen van de transportsector rond economie en werk. Met het college van B&W spreekt de Statenfractie van de ChristenUnie over werkgelegenheid in Noordoost Overijssel. Daarbij zal het plan “Vierkant voor Werk” aandacht krijgen.

Fractievoorzitter Jan Westert beschouwt deze bezoeken als input voor het gesprek in de provincie over de nieuwe arbeidsmarktagenda. Daarnaast vindt de ChristenUnie dat Noordoost Overijssel in het regionaal economisch beleid aandacht verdient.

« Terug

Archief > 2015 > december

Geen berichten gevonden