ChristenUnie wil platform voor afstemming provincie en gemeenten Social Return en participatiebeleid.

social-returnwoensdag 17 juni 2015

De provincie Overijssel heeft, onder de naam Social Return, als beleid dat bij aanbestedingen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gesubsidieerde werkplaats te bieden. De rekenkamer heeft hierover een rapport gemaakt en de ChristenUnie is blij met de inhoud. “Social return is een goed instrument, dat breder kan worden toegepast”, aldus Jan Westert, fractievoorzitter van de ChristenUnie. “De reactie van Gedeputeerde Staten, die eveneens door wil gaan met het Social Return beleid, stemt ons positief”, vervolgt Westert.

De ChristenUnie vindt het noodzakelijk om meer eenduidigheid samen met de Overijsselse gemeenten en waterschappen vast te stellen, zodat in aanbesteding dezelfde uitgangspunten worden gebruikt. “Waar dat kan samen met aanliggende provincies, heeft dat onze voorkeur”, aldus Westert.  Die verder heeft geconcludeerd  dat in Noord Holland men een afstemmingsoverleg/of platform heeft tussen alle partijen. Daar hanteert men een eenduidig model en een toolkit. De ChristenUnie wil die aanpak en toolkit ook in Overijssel toe passen. Ook vindt  de ChristenUnie het wenselijk dat de relatie met de participatiewet en omvang verplichting beter in kaart wordt gebracht.  Westert vraagt het college van Gedeputeerde Staten het initiatief te nemen.

De verbreding tot alle organisatieonderdelen is wat de ChristenUnie betreft ook een punt van aandacht. Daarbij horen , wat de ChristenUnie betreft, ook de fondsen. Ook pleit Westert voor een  uitbreiding van subsidies, deelnemen en opdrachten, waarin we samen met andere opdrachtgevers participeren. Westert heeft het collega van Gedeputeerden daar naar gevraagd maar kreeg vooralsnog geen antwoord.  

Het onderwerp zal  in de Statenvergadering opnieuw aan de orde komen waarbij via amendementen en moties het beleid zal worden aangescherpt. De ChristenUnie kan daarbij rekenen p brede steun in de Staten, zo concludeerde Westert, die als fractievoorzitter tevreden is met de uitkomsten tijdens de commissievergadering.

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden