ChristenUnie wil meer helderheid over verdiepend onderzoek naar elektrificatie spoor Almelo-Hardenberg

station_Marienbergdinsdag 16 juni 2015

Provinciale Staten van de provincie Overijssel hebben in 2013 ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten om de treindienst Almelo-Mariënberg verder te verbeteren. Onderdeel van deze verbetering is de treindienst door te trekken naar Hardenberg zodat de reiziger een rechtstreekse verbinding krijgt tussen Almelo en Hardenberg. Op initiatief van het ChristenUnie Statenlid Abbema heeft een aanvullend onderzoek naar elektrificatie van deze spoorweg plaats gevonden. De ChristenUnie heeft ten aanzien van deze actualisatie vragen voor het college van GS.

Het aanvullende onderzoek geeft aan dat de maatschappelijke rentabiliteit van de elektrificatie hoger uitvalt dan in 2013, mede door rekening te houden met de lopende concessie. Op basis van de resultaten van het onderzoek adviseert het college om verdiepend onderzoek te doen naar deze lijn, waarin het moment van elektrificatie en de financiering daarvan.

De ChristenUnie hecht grote waarde aan de ontwikkeling van deze lijn en wil graag van het college horen of  dit verdiepende onderzoek gaat plaatsvinden?  Ook wil de ChristenUnie weten of in het onderzoek meegenomen kan worden wat de (financiële) consequenties zijn om de invoering van elektrificatie in de lopende concessie te laten plaatsvinden? Daarnaast rijst de vraag in hoeverre het verdiepende onderzoek rekening houdt met een verbinding tussen Almelo – Hardenberg.

De ChristenUnie ziet graag dat dit verdiepende onderzoek onderdeel gaat uit maken van de Mobiliteitsvisie, zoals die in het coalitieprogramma is omschreven en wil dat de Provinciale Staten wordt geïnformeerd over de uitkomst van die gesprekken.

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden