ChristenUnie wil station Bergentheim heropenen

Station_Bergentheim2maandag 23 februari 2015

De ChristenUnie gaat vrijdag 27 februari het belang van de Vechtdallijnen onder de aandacht brengen. Lijsttrekker en fractievoorzitter Jan Westert en kandidaat Alwin te Rietstap van de ChristenUnie Overijssel zullen daarvoor de symbolische handeling verrichten.

Met die actie wil de ChristenUnie het belang van de Vechtdallijnen benadrukken.  Hardenberg moet directer worden verbonden met Twente. Bovendien wil de ChristenUnie dat op de Vechtdallijnen een kwartiersdienst tot de mogelijkheden blijft behoren en deze waar mogelijk wordt uitgebreid. Daarvoor is nodig dat in de toekomst stevig wordt geïnvesteerd in deze lijn en het spoor tussen Hardenberg en Zwolle, waardoor de reiziger optimaal wordt gefaciliteerd in het reizen met het openbaar vervoer. Met de symbolische (her)opening van station Bergentheim vraagt de ChristenUnie aandacht voor verdere investering in de Vechtdallijnen. ‘Station Bergentheim moeten we op de kaart blijven zetten. Dit station past in de nodige ontwikkeling van de Vechtdallijnen, zoals ook de stationsomgeving in Hardenberg daar binnen past’, zo vinden Westert en Te Rietstap.

De ChristenUnie pleit in het verkiezingsprogramma ook voor de mogelijkheid van de provincie om samen met gemeenten te investeren in belangrijke maatschappelijke opgaven. De ChristenUnie ziet  het versterking van de stationsomgeving in Hardenberg als één van de op te starten projecten.

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden