ChristenUnie Overijssel: vragen over effect van opwaardering sluizen Kornwerderzand

Kornwerderzandmaandag 20 oktober 2014

De Statenfractie van de ChristenUnie in Overijssel wil weten wat het effect is van de opwaardering van de sluizen bij Kornwerderzand op de Overijsselse economie. Met het oog daarop heeft fractievoorzitter Jan Westert vragen gesteld aan het College van GS. De aanleiding daartoe vormde het bericht van het bedrijfsleven dat zij bereid zijn om substantieel bij te dragen aan de vergroting van de sluizen, zodat kleine zeeschepen het IJsselmeer op kunnen. De ChristenUnie wil van het College van GS weten of dit bericht over het participerende bedrijfsleven juist is?

De fractie stelt vast dat Overijssel deelneemt in de stuurgroep Sluis Kornwerderzand, maar vraagt zich af met welk doel dat precies gebeurt. ‘Wat willen we daarmee bereiken?’
Uit de berichtgeving beluistert fractie voorzitter Westert, dat minister Schultz van Haegen inzet op waterveiligheid, terwijl de regioplan waar Overijssel aan deelneemt een economische achtergrond heeft. “Zijn deze twee doelstellingen te verbinden?” Bovendien wil de Westert weten of de IJssel en de Zuiderzeehaven te Kampen ook berekend zijn op de grotere schepen.
Welke mogelijkheden er zijn voor Europese transportsubsidies en of het bericht juist is dat het bedrijfsleven ca. 70 miljoen zelf moet bijdragen. De ChristenUnie wil verder van het college weten, of Overijssel zelf ook bijdraagt aan deze investering, en of er een voorstel daartoe te verwachten valt?
Fractievoorzitter Westert vraagt tenslotte aan het college om helderheid over de termijn, waarop de opwaardering van de sluizen verwacht kan worden.

« Terug

Archief > 2014 > oktober

Geen berichten gevonden