Begroting

shutterstock_6049741[1]maandag 07 november 2011

De eerste begrotingsbehandeling van het nieuwe college zit er op. Het was een goede behandeling in de Staten.

Hoewel we met een krappe meerderheid zitten, gaf dat bij de begroting geen echte problemen. De coalitie kon ook op steun van andere fracties rekenen. Tijdens de begrotingsbehandeling werd een amendement aangenomen, waardoor er in 2012 meer ruimte is voor de sociale infrastructuur. Organisaties komen in principe tot eind 2012 in aanmerking voor subsidie. CDA en ChristenUnie willen het zichtbaar sociaal flankerend beleid op deze manier inhoud geven. ChristenUnie gedeputeerde Bert Boerman krijgt hierdoor ruimte om maatwerk te leveren in de omslag naar een andere, zuiniger manier van werken.

De regionale economie kreeg veel aandacht – mede door een groot aantal moties van de PvdA. De ChristenUnie heeft veel van deze moties gesteund – omdat ze wat ons betreft passen in de uitgangspunten voor een goed regionaal economisch beleid. We hebben de motie om te komen tot een goed social return beleid mede ingediend. Het doel van deze moties is om in het aanbestedingsbeleid van de provincie voldoende aandacht te geven aan het sociaal bestek: 5% van de middelen zou moeten worden gebruikt voor bijvoorbeeld werk voor langdurig werklozen of Wajongers. We zijn benieuwd hoe GS met deze motie aan de slag gaat.

Statenbreed is een motie aangenomen om de bouwsector te ondersteunen door te werken aan vernieuwingen en financiële instrumenten als participaties, deelnemingen en leningen. Daarbij wordt gestreefd naar behoud van werkgelegenheid. We willen graag dat we een sterke bouwsector houden, die waardevol is voor Overijssel.

De ChristenUnie wil graag ook een debat over grensoverschrijdende samenwerking. Meer op zoek gaan naar regionale economische ontwikkelingen met Duitsland, is het doel. Daarom vinden we ook dat de Eurregio aandacht behoeft. Van praten naar doen.

« Terug

Archief > 2011 > november

Geen berichten gevonden