ChristenUnie zet ouderenbeleid op de kaart

woensdag 21 juni 2006

CHRISTENUNIE ZET OUDERENBELEID OP DE KAART
 
De ChristenUnie in Overijssel wil woensdag tijdens de Statenvergadering spijkers met koppen slaan. Ouderenbeleid verdient een prominente plaats in de provinciale politiek. Immers de komende jaren zal het aantal inwoners boven de 55 alleen maar toenemen. Dit heeft niet alleen invloed op het woonbeleid, maar ook bijvoorbeeld op leefbaarheid, voorzieningenniveau, vrijwilligerswerk en  aanwezigheid van goede zorg.  Daar moet  breed beleid voor worden gemaakt.
Afgelopen januari hebben Provinciale Staten een prima debat georganiseerd in Deventer met als titel: Hoe wil ik oud worden in Overijssel?
De ChristenUnie vindt dan ook dat het nu het moment is voor de politiek om dit onderwerp op de agenda te zetten. Daarom dient zij een amendement in.
Vóór de nieuwe Statenperiode moet er een duidelijke beleidsvisie komen, gedragen door betrokken organisaties en burgers.
Respect en waardering voor de levenservaring van ouderen siert onze samenleving. Dat is het motief voor de ChristenUnie om zo nadrukkelijk aandacht te vragen voor het ouderenbeleid.

« Terug

Archief > 2006 > juni

Geen berichten gevonden