Brede delegatie buigt zich over infrastructuur Noord en Oost Nederland.

eppobruins_vierkantvrijdag 07 oktober 2016

Op zaterdag 8 oktober komen tweede kamer lid Eppo Bruins, verschillende gedeputeerden, waaronder Bert Boerman van Overijssel en tal van politieke vertegenwoordigers bij elkaar om prioriteiten te benoemen als het gaat om de infrastuctuur in Noord en Oost Nederland.

De gedeputeerden en vertegenwoordigers komen uit de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De aandacht gaat vooral uit naar Spoor en Rijkswegen, maar ook de waterwegen maken onderdeel uit van de verkenning. Gezien het belang van infrastructuur voor de regio willen we vanuit de ChristenUnie kijken of we een aantal prioriteiten kunnen benoemen om de infrastructuur in dit deel van het land te versterken, ten gunste van de regio en de economische ontwikkeling.

Doordat vanuit alle bestuurlijke lagen, Rijk, Provincie en Gemeenten, vertegenwoordigers zijn betrokken kan een gezamenlijke inzet worden bepaald. Het gewenste resultaat van de bijeenkomst is dat een prioriteitenlijstje van rond de vijf punten wordt te benoemen, waar de ChristenUnie op kan inzetten. De prioriteiten vinden op deze manier direct hun weg in Den Haag. Met de verkiezingen in het vooruitzicht is bewust gekozen voor dit strategisch moment. De Haagse aandacht ligt wat de ChristenUnie betreft naast Cultuur ook qua infrastructuur te weinig op Noord en Oost Nederland en dat kan en moet veranderen.  Door met heldere plannen met concrete prioritering te komen krijgt Noord en Oost Nederland een goede uitgangspositie.

« Terug

Archief > 2016 > oktober

Geen berichten gevonden