ChristenUnie Overijssel zet ‘Station Staphorst’ weer op de agenda

pexels-johannes-plenio-1165994.jpgdonderdag 20 oktober 2022

Wanneer krijgt Staphorst een treinstation? Die vraag houdt de Overijsselse fractie van de ChristenUnie opnieuw bezig. Daarom informeren Statenleden Wouter Teeuw en Jan Westert naar de stand van zaken bij het College van Gedeputeerde Staten (GS). Lange tijd kreeg de spoorproblematiek bij het Zwolse Herfte voorrang op een onderzoek naar een mogelijk station. Dat probleem is nu verholpen en daarom vindt de ChristenUnie-fractie het weer hoog tijd voor ‘Station Staphorst’.

Het is niet voor het eerst dat ChristenUnie Overijssel aandacht vraagt voor de situatie. Wouter Teeuw: “Een van de redenen dat we het opnieuw op de agenda zetten is de versoberde busverbinding Meppel-Staphorst-Zwolle. Toch hechten we in het algemeen veel belang aan goed openbaar vervoer. Tegen die achtergrond kan een treinstop in Staphorst een goede optie zijn.”
De Statenleden willen weten hoe GS daar tegenaan kijken: Zijn de huidige OV-verbindingen met Staphorst afdoende of niet?

Ook willen de ChristenUnie-politici weten welke wensen er leven bij Staphorster ondernemers qua aansluiting op het OV-netwerk. Het dorp kent ruim 10.000 inwoners. Is dat aantal eigenlijk voldoende of niet Daarnaast zijn Teeuw en Westert benieuwd of er overleg is met het lokale bestuur over de wensen en mogelijkheden rondom een te bouwen station. Ook horen zij graag hoe actief ProRail eigenlijk is in het realiseren van nieuwe stations? Welke prioriteit heeft een station in Staphorst? Tot slot wil de ChristenUnie weten of de provincie zich echt wil inzetten voor een Staphorster treinstation binnen een realistisch termijn.

« Terug