Agrarisch Dagblad ziet in Van der Bent 'boerenkandidaat'

Marjan van der Bentwoensdag 23 februari 2011

Onder de kop 'boerenkandidaten voor de Provinciale Staten' deed het Agrarisch Dagblad een boekje open over acht kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen met ervaring vanuit het boerenleven. Marjan van der Bent, nummer 2 op de lijst voor ChristenUnie Overijssel was één van hen. Volgens het Agrarisch Dagblad vindt zij het "van belang dat de politiek aandacht heeft voor sociaal beleid voor de sector en voor stoppers." Lees hier de gehele publicatie, geschreven door AGD-journalist Jeroen Savelkouls.

Bedrijf

In 2005 beëindigden Marjan van der Bent (55) en haar man hun gemengde bedrijf met zeugen, vleesvarkens, akkerbouw en schapen. De vereiste investeringen voor dierenwelzijn en milieu vormden een te groot obstakel. Een rendabel bedrijf zou bovendien een omvang vereisen die niet bij hun ’stijl van boeren’ past.

Politiek

Hoewel zij voorstander is van ’gezonde ontwikkelruimte voor gezinsbedrijven’, is mega een maatje te groot voor Van der Bent. Wat betreft dieraantallen legt zij de grens bij de IPPC-richtlijn. Daarnaast kan er gestuurd worden op de omvang van het bouwblok; 1,5 hectare met één bouwlaag. Van der Bent vindt het van belang dat de politiek aandacht heeft voor sociaal beleid voor de sector en voor stoppers. Natuur en landbouw staan volgens haar vaak ten onrechte lijnrecht tegenover elkaar.

« Terug

Archief > 2011 > februari

Geen berichten gevonden