Bijzondere herdenkingsceremonie Holten

Herdenking Holten06-05-2010 11:54

Bijzondere herdenkingsceremonie op de Canadese oorlogsbegraafplaats te Holten, dinsdag 4 mei 2010.

In aanwezigheid van HKH Prinses Margriet en Professor Mr. Pieter van Vollenhove en andere hoog geplaatsten vond dinsdag de herdenking plaats van 65 jaar bevrijding op de Canadese oorlogsbegraafplaats te Holten. Veel oud strijders waren hierbij aanwezig. Ook door hen zijn tijdens de ceremonie bijdragen gedaan.

Diverse toespraken zijn voorts gehouden en gedichten werden voorgedragen. De schoolkinderen hadden in het geheel een centrale plaats. Door de kinderen zijn o.m. bloemen op ieder graf gelegd. Een kinderkoor zong enkele liederen. Het viel ons op dat tijdens de diverse ceremoniën waaronder de kransleggingen er veel christelijke liederen ten gehore werden gebracht. 

Met het zingen van de volksliederen van Nederland(couplet 1 en 6 van het Wilhelmus) en Canada werd de ceremonie beëindigd. 

Het was een zeer indrukwekkende en bijzonder goed georganiseerde en geleide ceremonie.

De ChristenUnie Statenfractie Overijssel werd vertegenwoordigd door  Egbert Kooiker, Marjan van der Bent en Henriette van der Graaf. Zij hebben het als zeer bijzonder ervaren hierbij als genodigden aanwezig te mogen zijn.

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden