ChristenUnie Overijssel uit zorgen verkeersveiligheid bij Balkbrug

N377 bak balkbrug.jpgzaterdag 12 juni 2021

De verkeersveiligheid op de N377 is in het gedrang. De ChristenUnie Overijssel hoort en ziet dat er steeds vaker te hard wordt gereden over de provinciale weg tussen De Lichtmis en Coevorden. Vooral bij Balkbrug zorgt het hardrijden voor gevaarlijke situaties. Daarom stelt statenlid Arjan Hof vragen aan Gedeputeerde Staten (GS): “Er wordt te vaak veel te hard gereden in de kernen waar 50 km/u de max is. Deze tweebaansweg nodigt daar helaas toe uit. Momenteel zijn de werkzaamheden aan het traject in volle gang. Een goed moment om maatregelen te nemen. Wat kan de provincie doen om deze route veiliger te maken voor rijdend verkeer en overstekende voetgangers?

Niet alleen in Balkbrug maar ook in de kern van Nieuwleusen moeten bestuurders in gas minderen. Dat gebeurt helaas te weinig. Hof: “Zodra weggebruikers de linker rijbaan hebben gekozen -in Balkbrug al voor de nieuwe tunnel- gaat de snelheid flink omhoog. Dat maakt niet alleen het oversteken van de N377 gevaarlijk. Ook het uitwijken naar links bijvoorbeeld vanwege een stilstaande bus bij een abri. De automobilisten op de linker rijbaan hebben een flink hogere snelheid dan die op de rechter rijbaan, een onveilige situatie.

Het ChristenUnie-statenlid wil verder van GS weten of bij de planning en realisatie van de tunnel rekening is gehouden met een mogelijk effect op de snelheid van weggebruikers. Uiteraard wil Hof ook weten welke snelheidsbeperkende maatregelen toegepast kunnen worden.

Over de werkzaamheden geen klagen vanuit de ChristenUnie-fractie. “De aanpassingen aan de N377 zijn nog in volle gang. De aannemende partijen doen goed werk en blijven vooralsnog ruimschoots binnen de planning en de overlast is redelijk te overzien.”

« Terug