Bart Visser nieuw burgerlid voor ChristenUnie Overijssel

20210602 -  Bart Visser.pngwoensdag 02 juni 2021

“Zo waarlijk helpe mij God Almachtig.” Bart Visser sprak woensdagmiddag de vertrouwde eed uit als nieuw burgerlid voor de Overijsselse ChristenUnie. “Een bijzondere manier om geïnstalleerd te worden”, waren de woorden van Commissaris van de Koning Andries Heidema die digitaal de eed afnam. Heidema sprak de wens uit Visser en ook alle de leden van de Statenfracties binnenkort in het echt te mogen ontmoeten.

Bart Visser (27) woont in Ommen, is bijna getrouwd, en volgt Arie de Niet op die onlangs is gestopt als burgerlid. De precieze rol van Bart is nog niet bekend. Maar hij kan de fractie absoluut versterken met zijn opgedane kennis rondom natuur en milieu. “De ruimtelijke sector heeft al lang mijn interesse en dat op regionale schaal vind ik heel interessant.”

 Vanuit mijn hobby als natuurliefhebber ben ik ooit begonnen met de studie Milieukunde.

“En in mijn werk voor de gemeente Hardenberg heb ik via het project Ruimte voor de Vecht met allerlei ruimtelijke thema’s te maken gehad. Alles kwam samen in dat project; waterveiligheid, waterkwaliteit, natuur en milieu, landbouw en recreatie en mobiliteit. Het is een kunst om dat goed te verbinden.”

Bart heeft ook bestuurskunde gestudeerd omdat hij merkte hoe belangrijk het is om te weten hoe overheden werken, ook rondom vraagstukken als natuur en milieu.

“Politiek gezien staan er ook in Overijssel grote opgaven op ons te wachten rondom klimaat, duurzaamheid en de agrarische sector. Ik draag daar graag een steentje aan bij. Ook vind ik het mooi om te leren hoe alles in de politieke praktijk gaat.”

« Terug