Burgercomité dankt statenleden voor blokkeren onveilige uitrit

20210506 - Uitrit-Breman.jpegdonderdag 06 mei 2021

“Uw inzet is van onmisbaar belang geweest deze uiterst onveilig voorgenomen verkeerssituatie te voorkomen.” Het is de slotzin van de dankbrief die statenleden ontvingen van Jan Bruinenberg. Met zijn burgercomité heeft Bruinenberg unaniem steun gekregen van de Provinciale Staten in de strijd tegen een verkeersonveilige uitrit in Hasselt. Verkeerswoordvoerder Hof van de ChristenUnie was in januari het eerste statenlid die ter plekke de situatie kwam bekijken en daarna vragen stelde aan Gedeputeerde Staten.

“Het was mij vanaf het begin al duidelijk dat de situatie daar onveilig was”, vertelt Hof. Provincie had aanvankelijk vergunning verleend voor een extra uit/oprit van de firma Breman. Maar Hof stelde dat ‘de al bestaande onveilige verkeerssituatie alleen nog maar onveiliger is gemaakt’.

 Naar aanleiding van vragen van Hof en andere statenleden aan GS is een dialoog gestart met alle betrokken partijen. “Ik was buitengewoon content daarmee totdat Breman eenzijdig besloot de samenspraak te staken.” Het bedrijf wilde de reeds aangelegde uitrit toch in gebruik te gaan nemen. “Daarmee veranderde de situatie. De veiligheid kwam in het geding en als staten moesten we alsnog ingrijpen.” In een unaniem gesteunde motie is GS opgeroepen om samen met de gemeente, Rijkswaterstaat, de ondernemer en inwoners in gesprek te gaan om tot een veilig alternatief te komen.

Behalve deze kwestie vindt Hof nog steeds dat de fietsveiligheid rond het Hasselter industrieterrein bredere aandacht verdient.

« Terug