ChristenUnie stelt vragen over vergunning onveilige uitrit Hasselt

Arjan Hof ChristenUnie.jpegmaandag 25 januari 2021

Statenlid Arjan Hof stelt namens de ChristenUnie woensdag vragen aan Gedeputeerde Staten (GS) over een prangende verkeerssituatie in Hasselt. Provincie heeft vergunning verleend voor een extra uit/oprit van de firma Breman. Maar verkeerswoordvoerder Hof stelt dat ‘de al bestaande onveilige verkeerssituatie alleen nog maar onveiliger is gemaakt’.

Woensdag was Hof samen met collega Jan Westert ter plekke in Hasselt om de situatie met eigen ogen te zien. Een burgercomité is daar in verzet gekomen om vooral de fietsers te beschermen voor ongevallen. Fietsers passeren dagelijks de uitrit, waaronder veel scholieren.

Hof wilvan GS weten welke afwegingen er zijn gemaakt voordat de vergunning is verleend.“Op welke manier is het college van GS in contact met de gemeente Zwartewaterland en belanghebbenden over deze situatie? Wat is het standpunt van GS ten aanzien van deze onoverzichtelijke situatie?”, vraagt het CU-statenlid zich af dat ook wil weten hoe de verkeersveiligheid daar wordt gewaarborgd in de bestaande maar ook in de toekomstige situatie.

 

Behalve dit specifieke punt vindt Hof ook dat de fietsveiligheid rond het Hasselter industrieterrein bredere aandacht verdiend. “De Zwolse dijk is immers ook een belangrijke recreatieve fietsroute en wordt door scholieren gebruikt. Kan het college samen met de gemeente Zwartewaterland daar niet gerichter aandacht aan schenken?”

« Terug