ChristenUnie Overijssel plaatst kanttekeningen bij de conditie van de N348 tussen Raalte en Deventer en stelt er vragen over.

N348.pngmaandag 02 maart 2020

Aanleiding hiervoor is de Overijsselse ambitie om een goed onderhouden en sluitend wegennetwerk te realiseren. Dit netwerk moet niet alleen zijn afgestemd op de vervoersbehoefte van vandaag maar ook op die van de toekomst. Daarom moet ons vervoer slimmer, sneller en schoner. “Waarbij veiligheid minstens zo belangrijk is.” Aldus Statenlid Arjan Hof.

Nu de N48 (N348) van Hoogeveen tot Raalte een upgrade heeft ondergaan is het goed om te kijken naar een verdere modernisering van het traject. Bij Raalte wordt o.a. het knooppunt Bos, waaronder de afslag naar Deventer, nog aangepakt. “De N35 heeft de volle aandacht en dus is het logisch om ook de N348 tussen Raalte en Deventer te verbeteren” stelt Hof. De verbindingen tussen de steden in Overijssel zijn belangrijk voor de economische ontwikkeling en de N348 lijkt achter te blijven bij de verkeersontwikkelingen in de regio.
De N348 is volgens het Statenlid opgenomen in de integrale netwerkvisie van de Provincie. De vraag is of dit ook gaat betekenen dat er gewerkt gaat worden aan plannen om deze weg te verbeteren?

Ofschoon er in het traject diverse plaatsen zijn waar landbouwverkeer kan parkeren om snelverkeer doorgang te gunnen, blijft het volgens de ChristenUnie de vraag of het verantwoord is om landbouwverkeer naast het gewone verkeer toe te laten op deze weg.

De N348 houdt niet op bij de provinciegrens en de ChristenUnie ziet dan ook graag een goede afstemming tussen Overijssel en Gelderland en de gemeente Deventer tot stand komen zodat met gezamenlijke inspanning ook de N348 up-to-date sneller en veiliger gemaakt kan worden.
Hof verwacht op korte termijn hierover duidelijkheid te krijgen van het college van Gedeputeerde Staten.

 

« Terug