ChristenUnie Overijssel bezoekt Hardenbergs recreatieparken

vrijstaande_woning_in_bergentheim_Moscouvrijdag 17 februari 2017

De ChristenUnie Overijssel wil beter geïnformeerd worden over het vraagstuk van permanente bewoning op de recreatieparken. de Overijsselse Statenfractie gaat daarvoor op woensdag 22 februari op bezoek bij de gemeente Hardenberg. Door de gemeente wil de fractie geïnformeerd worden over de problematiek die er speelt rond de parken. Daarna bezoekt de fractie enige recreatieparken, zoals Stoetenslag en Moscou om te spreken met ondernemers, beheerders en bewoners.

In Overijssel wordt er regelmatig op aangedrongen door bewoners om permanente bewoning mogelijk te maken. Bij het debat over de omgevingsvisie gaat dat zeker een rol spelen. Dat is een reden om goed op de hoogte te zijn van de verschillende visies en standpunten. Bovendien heeft permanente bewoning grote gevolgen voor de toegestane hoeveelheid woningen in een gemeente. Het gaat om een ingewikkelde problematiek met grote gevolgen.

Daarnaast constateert de ChristenUnie dat er ook andere vragen spelen rond recreatieparken, zoals verrommeling en de noodzaak om parkveiligheid hoger op de agenda te zetten. Mede door het Hardenbergs bezoek hoopt de Statenfractie van de ChristenUnie meer inzicht te krijgen in de staat van de recreatieparken.

« Terug