Extra Dieseltrein Vechtdallijnen roept vragen op

dieseltreinwoensdag 27 september 2017

Naar aanleiding van een brief van reizigersvereniging Alma heeft de ChristenUnie vragen gesteld aan GS over een mogelijke derde Dieseltrein op het traject Almelo-Hardenberg.

De ChristenUnie streeft er al jaren naar om het openbaarvervoer per trein in het Noord-Oosten van de provincie en het land te verbeteren maar ook om de Diesels te vervangen voor elektrisch aangedreven treinen. Daarnaast ziet de ChristenUnie dat de treindienst op het traject Almelo-Mariënberg kwetsbaar is gebleken en is de ChristenUnie blij om te zien dat er gewerkt wordt aan het verbeteren van de betrouwbaarheid van deze treindienst.

Bij de nu gebleken oplossing van de inzet van een extra Dieseltrein heeft de ChristenUnie echter haar vraagtekens, omdat wij willen weten hoe dit zich verhoudt tot de mogelijke elektrificatie, wat volgens de ChristenUnie op termijn de oplossing moet zijn. De ChristenUnie ziet met grote belangstelling uit naar de uitkomsten van het lopende onderzoek naar elektrificatie van het traject. Blijvende inzet op de succesvolle Vechtdallijnen is noodzakelijk wat de ChristenUnie betreft. Elektrificatie en aandacht voor stations als Hardenberg en Bergentheim zijn daarbij belangrijke speerpunten.

« Terug