Ik vind het bevorderen en de overschakeling naar duurzame energie belangrijk!

Bert Boerman intervieuwdinsdag 10 maart 2015

Dat zegt Bert Boerman, kandidaat Statenlid voor de ChristenUnie.
"Wij geven de aarde door aan volgende generaties. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Daarom zijn wij voor een omschakeling naar een energieproductie en -consumptie die toekomstbestendig, schoon en eerlijk is". Aldus Bert Boerman, kandidaat Statenlid voor de ChristenUnie.
"Onze ambitie is en blijft: 20 procent hernieuwbare energie in 2020. De provincie heeft een belangrijke rol als aanjager, stimulator en initiatiefnemer van projecten en moet initiatieven van bewoners en ondernemers stimuleren" vervolgt Bert zijn pleidooi.

Als ChristenUnie willen wij niet meewerken aan de winning van schaliegas; we moeten eerst meer weten over de veiligheidsrisico’s en wachten de onderzoeken daarover af. Welke vormen van duurzame energie we ook ontwikkelen, de belangen voor omwonenden, grondeigenaren en het landschap verdienen bijzondere aandacht. Zonne-energie heeft onze voorkeur boven windenergie. Wij willen de verduurzaming van de woningvoorraad bevorderen door stimulerende maatregelen, omdat er in het energiezuiniger maken van bestaande woningen grote winst is te behalen.
Bert Boerman, is momenteel gedeputeerde namens de ChristenUnie.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden